Bars

SailorBar – Bar met uitzicht over Stockholm

Sjöfartshotellet
Stel, je bent op zoek naar een bar waar je rustig een biertje of cocktail kunt drinken, voordat je richting club of restaurant vertrekt. Je kunt dan kiezen voor een anonieme bar in de binnenstad van Stockholm, er zijn er immers genoeg. Als je je drankje wilt drinken terwijl je over het hele stad uitkijkt, dan moet je echter richting Södermalm. Naar Slussen om precies te zijn, waar de bar van het Scandic Sjöfartshotellet je een grandioos uitzicht biedt. Dat SailorBar, zoals de bar heet, een hotelbar is, nemen we in dit geval graag voor lief.

Het Sjöfartshotellet ligt erg centraal naast Slussen, maar toch is deze bar niet erg bekend bij Stockholmers. De meeste bezoekers van de bar zijn dan ook gasten van het hotel zelf. Dat de bar redelijk onbekend is bij het grote publiek komt goed uit, want er zijn niet heel veel zitplaatsen. SailorBar is een openluchtbar, maar een glazen dak kan bescherming bieden tegen eventuele regen.

sjöfartshotellet
7 på Sjöfart

Om de bar te bereiken, neem je in de lobby van het Scandic Sjöfartshotellet de lift naar de zevende etage. Een lange gang met hotelkamers leidt vervolgens naar de bar. Terwijl je aan je cocktail of biertje sipt, heb je vervolgens uitzicht op de Stockholmse archipelago, Skeppsholmen en Gröna Lund. Oftewel: er zijn vervelende plekken om een drankje te drinken. Cocktails zijn duidelijk de specialiteit van SailorBar, ze hebben dan ook een uitgebreid drankmenu. Indien je iets wilt eten, moet je het dakterras helaas verruilen voor de wat saaie hotellobby.

De prijzen van SailorBar zijn te vergelijken met andere bars op Stockholm. Denk dan aan 50 SEK voor een biertje en tussen de 100 en 140 SEK voor een cocktail. De bar heeft een intieme sfeer met dj en avondzon. Geen plek om tot in de late uurtjes te blijven hangen, maar een absolute aanrader voor een drankje!
Openingstijden
De bar is enkel in de zomer geopend, in de winter en herfst is het simpelweg te koud. Bij slecht weer is het verstandig te bellen of de bar open is.
Dinsdag         16.00 – 01.00
Woensdag     16.00- 01.00
Donderdag    16.00 – 01.00

Vrijdag          15.00 – 01.00
Zaterdag       17.00 – 01.00

Adresgegevens
Scandic Sjöfartshotellet
SailorBar
Katarinavägen 26
104 65 Stockholm
Sweden

Dichtstbijzijnde metrostation
Slussen

Website
http://www.7pasjofart.se

 

Tags

Stockholmblog

Op Stockholmblog lees je alles over de leukste restaurants, bars en bezienswaardigheden in Stockholm!

Related Articles

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Check Also

Close
Close