Nieuws

Södermalm verwelkomt graffiti

Aerial video Stockholm
Terwijl Europese steden als Berlijn graffitikunst al langere tijd omarmen, heeft Stockholm graffiti in de openbare ruimte nooit toegestaan. Eerder dit jaar veranderde dit toen tijdelijke bouwschuttingen bij Götgatan al in graffitiplekken werden veranderd, maar nu heeft Stockholm bekend gemaakt eindelijk permanente plekken aan te wijzen voor graffitiartiesten.

Op twee plekken op Södermalm kunnen kunstenaars na de zomer beginnen met het spuiten van graffitikunst. Er wordt een graffitimuur geplaatst bij Tantolunden, in het westen van Södermalm en een muur bij de Sofia Skola, in het oosten van het stadsdeel. De gemeente laat weten dat de muren niet enkel voor graffiti bedoeld zijn, maar zodat Stockholmers ‘zichzelf creatief kunnen uitdrukken’.

Zelf woon ik dicht bij de toekomstige muur bij de Sofia Skola en hoop dat we er binnenkort twee nieuwe attracties bijhebben op Södermalm: plekken waar Stockholmers kunstwerken hebben achtergelaten om door iedereen bewonderd te worden.

Berlijn, watch out! 😉

Tags

Anthony

Anthony Bokslag is de oprichter van Stockholmblog. Anthony woont sinds maart 2012 in Stockholm. Sindsdien schrijft hij op Stockholmblog.nl over zijn tips voor een vakantie of leven in de Zweedse hoofdstad.

Related Articles

1 thought on “Södermalm verwelkomt graffiti”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close