Cultuur

Inwoners Zweden representeren land op internet

Zweden sociale mediaZweden en internet gaan hand in hand. De tech-startups schieten in het land uit de grond en cijfers uit 2010 laten zien dat ruim 92% van de bevolking internet dagelijks gebruikt. Het internet en sociale media worden dus ook veelvuldig gebruikt om het land aan de rest van de wereld te tonen. En wie kunnen Zweden beter representeren dan Zweedse inwoners zelf?

Twitter Sweden
Twitter account @Sweden

Op Twitter wordt Zweden vertegenwoordigd op het account @Sweden. Elke week mag een andere Zweed daar een week lang vertellen over zijn of haar leven en over het land zelf. Het project loopt nu enkele maanden en in die tijd hebben al meerdere opvallende personen de zeggenschap over het profiel gehad.

Zo zorgde de Göteborgse Sonja Abrahamsson voor opschudding door What’s the fuzz with jews?‘ te tweeten. Ondanks alle controversie rondom Abrahamsson liet VisitSweden, het bedrijf achter @Sweden, weten de curator te steunen. Later werd het account onder andere beheerd door Tobias Öjerfalk, een bekende Zweedse gamer.

Elke zondagavond draagt de curator van de voorgaande week het account aan een nieuwe Zweed over. Inmiddels heeft @Sweden al ruim 68.000 volgers verzameld.

De Twitterpagina is te vinden op www.twitter.com/sweden.

Facebook Sweden
Facebook account Sweden
VisitSweden heeft ook een profiel op Facebook waar informatie over Zweden en haar cultuur gedeeld wordt. Eerder dit jaar werden de berichten elke week door een ander persoon geplaatst, in de zomer is dit echter door VisitSweden zelf overgenomen. Er wordt verteld over Zweedse lekkernijen, tradities en activiteiten.

Dat veel mensen geïnteresseerd zijn in de Zweedse cultuur blijkt wel uit het aantal fans van de pagina: Ruim 63.000 lezen dagelijks over blåbärspaj, de majstång en brännvin.

De Facebookpagina is te vinden op www.facebook.com/visitsweden

Swedish music facebookSwedish Music op Facebook

Sinds augustus 2012 laten ook Zweedse muzikanten van zich horen op Facebook. Op de pagina Swedish Music vertellen vertellen bekende Zweedse artiesten over hun carrière en het klimaat van muziek in Zweden. Ook delen de muzikanten hun grootste muzikale inspiraties met de fans op de Facebookpagina.

De pagina is nog niet bekend, 1207 fans volgen de Zweedse muzikale bekendheden nu op Facebook.

De Facebookpagina Swedish Music is te vinden op www.facebook.com/SwedishMusic


Stockholmblog op Facebook en Twitter
Natuurlijk is ook Stockholmblog.nl te vinden op zowel Facebook als Twitter. Op de sociale netwerken blijf je op de hoogte van de laatste artikelen, plaats ik fotoreportages en lees je korte tips over Stockholm. Volg Stockholmblog dus op www.facebook.com/Stockholmblog en www.twitter.com/Stockholmblog!

 

 

Tags

Stockholmblog

Op Stockholmblog lees je alles over de leukste restaurants, bars en bezienswaardigheden in Stockholm!

Related Articles

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close