Restaurants

Vigårda Barbeque; burgerbar in nieuw winkelcentrum

MOOD Stockholm is een luxueus winkelcentrum dat enkele maanden geleden voor het eerst de deuren opende. Je kunt er terecht voor moderne inrichtingen, bekende modemerken en veel lunchtenten. Ook Vigårda Barbeque heeft een plek in het winkelcentrum weten te veroveren, naast de ingang op Norrlandsgatan. Vigårda is een betaalbare burgerbar in een modern maar tegelijkertijd authentiek jasje.

Vigårda is ruim opgezet over twee verdiepingen. Tussen keukengerei, posters van groenten en potjes en flesjes met ingrediënten staan moderne tafels met barkrukken. Op de eerste verdieping zijn ook tafels met stoelen te vinden en is er plek voor grotere groepen.
Vigårda burgerbar StockholmHet concept van Vigårda is erg simpel. Na het pakken van bestek en een dienblad kies je een burger. Naast burgers met rund- en varkensvlees is er ook een kippenburger en een vegetarische optie. Je kiest je bijgerecht (aardappelsalade, bonensalade, friet of traditionele salade), pakt een dressing naar keuze uit de koelkastjes aan je linkerhand (hier staan ook de koude bijgerechten) en rekent af. Aan de kassa kun je direct wat te drinken bestellen.

Na het afrekenen krijg je een bon met daarop een nummer. Zodra jouw bestelling klaar is wordt dit nummer omgeroepen. Ze roepen dit nummer om in het Zweeds, het is dus verstandig om dicht bij de bar te blijven als je Zweeds een beetje roestig is.

De burgers bij Vigårda zijn niet bijzonder groot maar worden naast het gekozen bijgerecht altijd geserveerd met een kleine salade. Het is mogelijk om voor 20 SEK een grotere burger te kiezen. Gemiddeld kost een burger met bijgerecht, dressing en kleine salade tussen de 65 en 85 SEK. Dit is erg schappelijk voor Stockholmse begrippen. De burgers van Vigårda zijn mals en het brood is heerlijk vers, zeker een aanrader!
Ook drankjes zijn goedkoop, 15 SEK voor frisdrank en slecht 30 SEK voor bier. Rode en witte wijn worden verkocht voor 50 SEK per glas.

Vigårda burgerbar Stockholm
Al met al is Vigårda een uitstekende plek om even te eten. Het is geen restaurant waar je uren blijft hangen, al hebben ze een fijn terras in de zomer. De porties zijn niet bijzonder groot, maar het is mogelijk om grotere burgers te bestellen. Ook staan er nagerechten op de kaart. Heerlijke burgers voor een goede prijs midden in het centrum, Stockholm heeft er met Vigårda zeker een hotspot bij.

[tabbed_box tab1=”Locatie op de kaart” tab2=”Prijzen en openingstijden” tab3=”Adresgegevens”]
[tab1_content]
Grotere kaart weergeven[/tab1_content]
[tab2_content]Openingstijden
Vigårda is van maandag tot en met donderdag geopend van 10.00 tot 21.00 uur. Op vrijdag en zaterdag is de burgerbar open van 10.00 tot 23.00 uur, op zondag van 11.00 tot 19.00 uur.

Prijzen
Een burger inclusief bijgerecht en dressing bij Vigårda barbeque kost tussen de 65 en 85 SEK. Kijk op de website van Vigårda voor een uitgebreid menu.

[/tab2_content]
[tab3_content]Adresgegevens
Vigårda Barbebeque
Norrlandsgatan 13
11143, Stockholm

Telefoonnummer
0850524465
Website
Vigarda.se
[/tab3_content]
[/tabbed_box]

Tags

Stockholmblog

Op Stockholmblog lees je alles over de leukste restaurants, bars en bezienswaardigheden in Stockholm!

Related Articles

1 thought on “Vigårda Barbeque; burgerbar in nieuw winkelcentrum”

  1. Net terug van een citytrip Stockholm. Eerst hadden we deze blog gevonden en gelezen. Veel leuke tips, waaronder dit hamburgerrestaurant.
    Eerst hadden we vrijdag geprobeerd om er iets te gaan eten. Maar blijkbaar geen goed idee. Stampvol. Maar onze eerste indruk was heel positief. Zondagavond dan nog eens geprobeerd, en nu veel minder volk.
    Het bestellen was geen enkel probleem, hoewel ons Zweeds niet schitterend is. Maar aangezien het kalm was, werden we zonder problemen (in het Engels) verder geholpen.
    De hamburger was heel lekker. Een echte hamburger zoals het hoort: echt broodje, echt sappig vlees, lekkere groenten, lekker sausje…. En heel gezellig interieur. En heel toevallig zaten we terug naast dezelfde personen van in het restaurant Tradition, waar we zaterdag iets waren gaan eten. Dit toont nog maar eens aan dat Stockholm groot is, maar toch ook weer niet….. Was weer een supertip!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close