Restaurants

Bar Cultur – Veelzijdig restaurant in Gamla Stan

Gamla Stan is een van de grootste toeristische trekpleisters van Stockholm. Zoals vaak in toeristische gebieden, is het in de oude stad van Stockholm soms lastig om betaalbare en goede restaurants te vinden. Bar Cultur is wat dat betreft uitzondering op de regel. Bar Cultur aan de Österlånggatan is namelijk een gezellig restaurant op een prachtige locatie.

Het restaurant ligt in een relatief rustig gedeelte van Gamla Stan, nabij Järntorget. In tegenstelling tot de drukke Västerlånggatan, is de Österlånggatan relatief breed en biedt daardoor ruimte voor een terras in de zomer. Dit is een groot pluspunt voor Bar Cultur, waar je in de Stockholmse zomermaanden buiten van een drankje of maaltijd kunt genieten.

Het unieke aan Cultur is, dat het restaurant veel gevarieerde gerechten op de menukaart heeft staan. Het restaurant serveert deze gerechten in kleine porties, waardoor je veel verschillende dingen kunt proeven. De kleine gerechten kosten meest  tussen de 60 en 100 Zweedse kronen, twee a drie gerechten is voor de gemiddelde eter een goede maaltijd.
Bar cultur Stockholm
Aanraders op de menukaart zijn onder andere de Moules marinièresCharktallrik (selectie tapasvlees) en de Risotto med sommartryffel. Ook de nagerechten zijn het proberen waard bij Bar Cultur.

Bezoek je Bar Cultur in de wintermaanden of slecht weer, dan is het zeker geen straf om binnen te zitten. Het interieur is warm, met sfeervolle verlichting en comfortabele zitplaatsen. Het restaurant heeft een grote selectie wijnen uit binnen- en buitenland. Het restaurant is redelijk nieuw, het opende in maart 2013 de deuren. Toch heeft het restaurant al lovende kritieken ontvangen van lokale kranten, Ook Stockholmblog.nl raadt alle lezers aan om een bezoek te brengen aan het restaurant!

[tabbed_box tab1=”Locatie op kaart” tab2=”Prijzen en openingstijden” tab3=”Adresgegevens”]
[tab1_content][/tab1_content]
[tab2_content]Prijzen
Doordat Bar Cultur kleine gerechten serveert voor een schappelijke prijs, is het mogelijk om veel verschillende dingen te proeven tijdens je bezoek. Al met al is dineren bij Bar Cultur inclusief drankje al mogelijk voor zo’n 250-300 SEK per persoon.

Openingstijden
Maandag – Woensdag 11.30 – 22.00
Donderdag – Vrijdag 11.30 – 23.00 
Zaterdag 13.00 – 23.00
Zondag – Gesloten

[/tab2_content]
[tab3_content]Adresgegevens
Cultur Bar & Restaurant
Österlånggatan 34
111 31 Stockholm

Telefoonnummer
08-22 66 66

Dichtstbijzijnde metrostation
Slussen of Gamla Stan[/tab3_content]
[/tabbed_box]

Foto’s in dit artikel zijn eigendom van Cultur Bar & Restaurang.

Tags

Anthony

Anthony Bokslag is de oprichter van Stockholmblog. Anthony woont sinds maart 2012 in Stockholm. Sindsdien schrijft hij op Stockholmblog.nl over zijn tips voor een vakantie of leven in de Zweedse hoofdstad.

Related Articles

1 thought on “Bar Cultur – Veelzijdig restaurant in Gamla Stan”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close