Veelzijdige lunch bij Pom och Flora op Södermalm

Veelzijdige lunch bij Pom och Flora op Södermalm

SHARE
, / 1247 0

Pom och floraIk hoor je denken: “niet weer een lunchplek op Södermalm!”. Excuses, maar er zijn zoveel leuke restaurants op Södermalm dat ik (nog) niet toekom aan andere stadsdelen. Deze week: lunchen (of ontbijten) bij Pom och Flora, een piepklein café op Bondegatan vlakbij Nytorget.

Een paar straten van het populaire Nytorget, bijna een beetje verstopt, ligt Pom och Flora op de hoek van Bondegatan en Borgmästargatan. Grote ramen laten veel licht binnenvallen in dit rumoerige maar gezellige café. Hier geen menu met klassiekers die al jaren geliefd zijn, maar een strook papier aan de muur met daarop het weekmenu gekrabbeld. En dat menu is gevarieerd. Van chiapudding tot nutellacroissantjes en van fruitshakes tot roggenbrood met avocado en feta (aanrader!), je kunt het hier allemaal eten.

Het leuke aan Pom och Flora is dat de gerechten relatief klein en betaalbaar zijn, waardoor je meerdere dingen kunt uitproberen. Het gebeurt dan ook niet zelden dat de tafels volstaan met een bonte verzameling aan broodjes, shakes en allerlei schaaltjes met yoghurt.

Welk gerecht je ook kiest, het ziet er allemaal geweldig uit, getuige ook de populaire Instagrampagina van Pom och Flora. Ik was vooral fan van de yoghurt met vele soorten fruit en noten met chiazaadjes en kokos, die op de kaart staat voor een schappelijke 38 SEK.

pom och flora Stockholm pom och flora Stockholm

In een stad waar veel lunchplekken gasten nog steeds een kop verbrande koffie voorschotelen, is Pom och Flora ook een verademing. Goede koffie, espresso en cappuccino is wat de klok hier slaat.

In de lente of zomer kun je er natuurlijk ook voor kiezen om je kop koffie to go in het park op te drinken, Vitabergsparken ligt aan het einde van de straat.
Zoals gezegd, dit is een klein café en erg populair. Wil je hier op een zaterdag of zondag lunchen, dan is er de kans dat je een tijdje moet wachten op een tafel. Dit café is het wachten echter dubbel en dwars waard.

Pom och Flora

Bondegatan 64
Stockholm
08 41 01 00 49
http://pomochflora.se/

Dichtstbijzijnde metrostation
Skanstull, of neem bus 3/76 vanaf Slussen en stap uit bij halte Åsögatan.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

PASSWORD RESET

LOG IN