Koffie,lunch & snacks

Sturekatten – koffie drinken in antieke setting

Koffie drinken is voor Zweden erg belangrijk. Er zijn dan ook veel café’s waar je kunt genieten van een authentieke Zweedse Fika (koffiepauze). Sturekatten aan de Riddargatan is één van die café’s, al tientallen jaren kun je er terecht voor koffie en lekkernijen. Door het authentieke interieur van Sturekatten is het alsof je in de jaren vijftig bent beland.

Het café ligt enigszins verscholen in een pand uit de 17de eeuw. Als je Sturekatten eenmaal gevonden hebt bereik je de koffiekamer via een steile trap. Koffie drinken of lunchen bij Sturekatten voelt als een bezoekje aan je grootmoeder. Je neemt plaats in een ruimte vol oude meubelstukken, lampen en antieke decoratie, waar je koffie en thee drinkt uit ouderwetse kopjes.

Bij Fika horen lekkernijen, aan gebakjes, koekjes en broodjes is dan ook geen gebrek bij Sturekatten. Probeer bijvoorbeeld de beroemde Kanelbullar (kaneelbroodjes) en äppelpaj (appeltaart)! In het café staat een grote vitrine waar je een snack uit kunt kiezen.

Sturekatten ligt buiten het toeristische centrum in de wijk Östermalm. Het is wellicht wat moeilijk te vinden, maar de sfeer en traditionele Zweedse lekkernijen zijn zeker de moeite waard!

Sturekatten is zeven dagen per week geopend.

Maandag – vrijdag: 09.00 uur tot 19.00 uur
Zaterdag: 10.00 uur tot 18.00 uur
Zondag: 11.00 uur tot 18.00 uur

Adres
Riddargatan 4
114 35, Stockholm
Telefoonnummer
08-611 16 12
Website
http://www.sturekatten.se
Dichtstbijzijnde metrostation
ÖstermalmstorgTags

Stockholmblog

Op Stockholmblog lees je alles over de leukste restaurants, bars en bezienswaardigheden in Stockholm!

Related Articles

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close