Koffie,lunch & snacks

Lunchen buiten het toeristische centrum bij Station

Restaurang station
In Zweden is het gebruikelijk om een warme lunch te eten. De binnenstad van Stockholm barst dan ook van de lunchrestaurants waar je voor een schappelijke prijs (90-120 SEK) heerlijk kunt lunchen. Tegenwoordig werk in bij Hötorget, een plek in de stad waar er genoeg restaurants zijn om elke werkdag van het jaar ergens anders te eten. Voorheen zat ons kantoor echter bij Norrtull, waar er een stuk minder restaurants zitten. Lunchrestaurant Station op Gävlegatan maakte echter veel goed.

Elke week een ander menu
Restaurang Station is een typisch lunchrestaurant dat zich richt op de werkende Zweden rond Norrtul en Sankt-Eriksgatan. Dit is een gebied met veel kantoorgebouwen en weinig bezienswaardigheden. Veel toeristen zullen er dus niet aanschuiven bij Station, maar wat geeft dat? Bij Station eet je elke werkdag een heerlijk warm gerecht voor tussen de 100 en 130 SEK. Inbegrepen is een saladebar, vers gebakken brood en knäckebröd. Tot slot kun je na je lunch blijven zitten voor een gratis kop koffie met een zoete snack.

Het restaurant werkt met wisselende menu’s waardoor je elke dag kunt kiezen uit twee a drie verschillende gerechten. Deze gerechten zijn te vinden op een krijtbord bij de ingang, waarna je bestelt bij de kassa. Vervolgens herhaal je je bestelling bij de keuken,  waarna je lunch ter plekke opgeschept wordt.

Tenslotte kies je een plaatsje uit in het restaurant en smullen maar!

Geen gehaaste lunch
Het fijne aan Restaurang Station is dat een lunch er nooit gehaast voelt, ondanks het feit dat dit lunchrestaurant als een geoliede machine werkt. Je hebt de tijd om rustig te eten, te praten met vrienden en collega’s, zonder het gevoel te hebben dat je weggestaard wordt. De heerlijke saladebar en het verse brood zijn uiteraard ook een dikke plus!

Restaurang Station ligt niet midden in het centrum, maar het is eenvoudig te bereiken door vanaf metrostation Odenplan of Sankt Eriksplan. Ben je vanuit de stad op weg naar bijvoorbeeld Mall of Scandinavia? Dan is Station in het midden een perfecte plaats om te lunchen.

Het restaurant is elke werkdag geopend van 08.00 uur tot 15.00 uur. Tussen 11.00 uur en 14.00 uur kun je er terecht voor een heerlijke lunch. Station is dus gesloten in de avond en in het weekend!

Meer informatie
Restaurant Station
Gävlegatan 22
113 30 Stockholm
Weekmenu’s te vinden op http://www.restaurang-station.se/
Dichtstbijzijnde metrostation
Odenplan (uitgang Vanadisplan Citybanan)
Sankt Eriksplan

 

 

Tags

Anthony

Anthony Bokslag is de oprichter van Stockholmblog. Anthony woont sinds maart 2012 in Stockholm. Sindsdien schrijft hij op Stockholmblog.nl over zijn tips voor een vakantie of leven in de Zweedse hoofdstad.

Related Articles

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close