Koffie,lunch & snacks

Café Stories

Café Stories

Tijdens het winkelen, een bezoek aan een expositie of op de universiteit: fika wordt in Zweden maar zelden overgeslagen. Café Stories speelt hier slim op in door juist op deze plek café’s te open met goede koffie, taart en broodjes. De koffiebarren hebben elk een naam die aansluit op hun locatie. Zo heet de bar in Gallerian Hamngatan Stories en het café in winkelcentrum Skrapan op Södermalm draagt de naam Götgatan Stories.

De Café Stories zijn veelal hetzelfde opgezet, met in grote letters de naam van de vestiging aan het plafond en een lange leestafel in het midden. Op deze leestafels liggen interessante boeken over architectuur, fotografie en kunst. Alleen daarom is Café Stories wat mij betreft al een aanrader, om met een kop koffie urenlang door de prachtige boeken te bladeren.
Café Stories StockholmNaast de gebruikelijke koffiespecialiteiten en snacks als kanelbullar and chokladbollar verkoopt Café Stories ook verse broodjes en salades. Zo kun je er bijvoorbeeld in de zomer terecht voor een räkmacka, een Zweedse sandwich met ei, tomaat en garnalen. Ook serveren ze broodjes kaas, en wraps met bijvoorbeeld aardappelsalade.

Het is mogelijk om je koffie of lunch to-go te bestellen, maar de open lichte ruimtes van de cafe’s nodigen uit om te blijven hangen. Er zijn drie vestigingen in de Stockholmse binnenstad. Naast de eerder genoemde café’s op de Hamngatan en Götgatan is Café Stories ook te vinden in Kulturhuset op Sergels Torg.

[tabbed_box tab1=”Locatie op kaart” tab2=”Openingstijden” tab3=”Adresgegevens”]
[tab1_content]
Café Stories weergeven op een grotere kaart[/tab1_content]
[tab2_content]Openingstijden vestigingen Café Stories binnenstad

Kulturhuset Stories
Maandag – vrijdag : 09.00 uur tot 20.00 uur
Zaterdag & zondag: 11.00 uur tot 17.00 uur

Götgatan Stories
Maandag – vrijdag : 10.00 uur tot 20.00 uur
Zaterdag              : 10.00 uur tot 18.00 uur
Zondag                : 11.00 uur tot 18.00 uur

Hamngatan Stories
Maandag – vrijdag : 08.00 uur tot 20.00 uur
Zaterdag & zondag: 10.00 uur tot 18.00 uur
[/tab2_content]
[tab3_content]Adresgegevens

Kulturhuset Stories
Sergels torg 3, Stockholm

Götgatan Stories
Götgatan 78, Gallerian Skrapan

Hamngatan Stories
Hamngatan 37, Gallerian

Website
www.cafestories.se

[/tab3_content] [/tabbed_box]

Tags

Stockholmblog

Op Stockholmblog lees je alles over de leukste restaurants, bars en bezienswaardigheden in Stockholm!

Related Articles

1 thought on “Café Stories”

  1. Net terug van een citytrip Stockholm. Eerst hadden we deze blog gevonden en gelezen. Veel leuke tips, waaronder deze koffiebar. Leuk, gezellig en lekker. En onze fika hebben we ook gegeten. Andere leuke koffiebars vonden wij de espressohouse. Je ziet er veel, maar ook heel leuk en gezellig. En het viel ons op. Bijna overal free-wifi, waar dan ook gretig gebruik van gemaakt werd, met een koffie/gebak/…. Leuk. Zou bij ons ook moeten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Check Also

Close
Close