AttractiesBezienswaardigheden

SkyView, Stockholm van boven

Skyview GlobenGloben is een arena ten zuiden van Södermalm. In het gebouw worden naast ijshockeywedstrijden ook concerten en andere evenementen georganiseerd. Met een hoogte van 85 meter en een diameter van 110 meter is Globen het grootste bolvormige gebouw ter wereld. SkyView,een attractie op het dak van de globe, biedt je op 85 meter hoogte daarom een prachtig uitzicht over heel Stockholm.

De SkyView zijn ronde glazen gondels die je langs de buitenkant van Globen over een rails naar de top van het kenmerkende gebouw vervoeren. De gondels zijn 4,5 meter in doorsnede en bieden plaats aan zestien personen. Doordat de gondels van glas zijn heb je tijdens de rit een goed uitzicht over de zuidelijke wijken van Stockholm en de rest van de Zweedse hoofdstad.
Skyview Globen StockholmDe SkyView is een relatief jonge attractie, in februari 2010 konden de eerste passagiers in de glazen cabines afreizen naar de top van Globen. Een rit met SkyView duurt iets meer dan een kwartier, na afloop kun je in het SkyView Café (op straatniveau) nog een kop koffie drinken of iets eten. In de souvenirshop worden souvenirs van zowel SkyView als Globen zelf verkocht.

SkyView is het hele jaar geopend en is eenvoudig met de metro te bereiken. Vanaf metrostation Globen is de attractie slechts enkele minuten lopen. Er kunnen online kaarten gekocht worden, je hoeft dan niet in de rij voor de kassa te staan bij je bezoek aan SkyView.

[tabbed_box tab1=”Locatie” tab2=”Prijzen & openingstijden” tab3=”Adres”]
[tab1_content]
Grotere kaart weergeven[/tab1_content]
[tab2_content]Prijzen
Volwassenen – 130 SEK
Kinderen en 65+ – 100 SEK
Champagnearrangement – 1055 SEK (toegang voor twee personen en een fles champagne)
Kaarten zijn te koop op de website van SkyView.

Openingstijden
SkyView is het hele jaar geopend. Onderstaande openingstijden gelden voor herfst, winter en lente. In de zomer heeft de attractie ruimere openingstijden.

Maandag tot en met vrijdag – 09:00 – 18:00 uur
Zaterdag en zondag – 09:30 – 16:00 uur[/tab2_content]
[tab3_content]Adres
Globentorget 2, 121 77
Johanneshov, Stockholm
Telefoonnummer
0046 08 600 91 00
Dichtstbijzijnde metrostation
Globen
Website
http://www.globearenas.se/en/skyview.aspx[/tab3_content]

[/tabbed_box]

Foto’s: Sören Andersson
Tags

Stockholmblog

Op Stockholmblog lees je alles over de leukste restaurants, bars en bezienswaardigheden in Stockholm!

Related Articles

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close