EvenementenNatuur

Kersenbloesem bloeit in Kungsträdgården

Kungsträdgården
De Stockholmse lente is zoals altijd een twijfelachtige. De ene dag doet het zonnetje de temperatuur oplopen naar een (bijna tropische) vijftien graden, de dag erna stroomt de regen door de straten van Stockholm terwijl het slechts 5 graden is. Er zijn echter een paar jaarlijkse tekenen aan de wand dat de zomer niet ver weg is. Een van die tekenen is deze week te bewonderen in de binnenstad van Stockholm, de kersenbloesembomen in Kungsträdgården zijn begonnen met bloeien.

Kungsträdgården is elk jaar een geliefde plek om foto’s te maken zodra de kersenbloesems beginnen te bloeien. Tijdens de bloei, die vaak niet langer dan een week duurt, krioelt Kungsträdgården van toeristen, dagjesmensen en Stockholmers die het bewijs van de aankomende zomer zelf willen bewonderen.

Wil je de zee van roze bloesem in het Stockholmse centrum zelf bewonderen? Dan moet je snel zijn! De bloesembomen zijn gisteren begonnen met bloeien en bloeien ongeveer 7 tot 14 dagen. Kungsträdgården is eenvoudig te bereiken met de metro (T-Centralen of Kungsträdgården) en is niet te missen als je vanuit Stockholm city via Hamngatan richting Gamla Stan loopt.
Hieronder een foto van ondergetekende van hoe het park er enkele jaren terug uit zag met de bloei van de bloesembomen.

Sommar!

Ett foto publicerat av @anthony9019
Foto: Cecilia Larsson Lantz/Imagebank.sweden.se

Tags

Anthony

Anthony Bokslag is de oprichter van Stockholmblog. Anthony woont sinds maart 2012 in Stockholm. Sindsdien schrijft hij op Stockholmblog.nl over zijn tips voor een vakantie of leven in de Zweedse hoofdstad.

Related Articles

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close