ActiefNatuur

Zwemmen en wandelen op Långholmen

Zwemmen op långholmen
Excuses voor kwaliteit van foto, nachtelijk zwemmen is nu eenmaal populair in Zweden!

De zomer is aangebroken, ook in de Zweedse hoofdstad. Je kunt dan natuurlijk verkoeling zoeken in de schaduw, of met een ijsje bij 18Smakar. Toch is het een beter plan om de zwembroek aan te trekken en een duik te nemen in het water rond Stockholm. Eerder schreef ik al over Tyresta Nationalpark, waar je goed kunt zwemmen in de meren. Långholmen is dichter bij de stad, op ongeveer tien minuten lopen van metrostation Hornstull.

Långholmen is een bebost eiland dat tussen Kungsholmen en Södermalm ligt. Je kunt er komen door vanaf Hornstull de brug naar Kungsholmen te nemen. Halverwege de brug is er een toegangsweg het eiland op. De linkerkant van Långholmen (vanaf Södermalm gezien) kent wat bebouwing, zoals Långholmen Hotell. De rechterkant is echter een bos met naast uitzichtpunten en grasvelden ook veel rotsen en plekken om te zwemmen.

De plek waar ik met vrienden zwom lag aan de noordzijde van het eiland en is via een pad te bereiken. Er is een klein zandstrand en rotsen om op te zitten. Er ligt ook een boeienlijn op de plek waar het een stuk dieper wordt. Vanaf de zwemplek heb je een perfect uitzicht op Kungsholmen en Stadhuset. Ga je voor een nachtelijke duik, dan is het verstandig om een zaklamp mee te nemen. Pas op, de rotsen kunnen erg glad zijn!


Grotere kaart weergeven

Tags

Stockholmblog

Op Stockholmblog lees je alles over de leukste restaurants, bars en bezienswaardigheden in Stockholm!

Related Articles

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Check Also

Close
Close