ActiefNatuur

De archipel dichtbij – Fjäderholmarna

FjaderholmslinjenTijdens een bezoek aan Stockholm mag een tripje naar een van de duizenden eiland niet overgeslagen worden, zo wordt gezegd. Maar hoe is het mogelijk om uren uit te trekken voor een boottrip naar een afgelegen eiland, terwijl de binnenstad van Stockholm ook genoeg te bieden heeft om je weekend te vullen?

Voor iedereen die het eilandleven van de Stockholmarchipel een beetje wil proeven zonder uren te hoeven reizen, is Fjäderholmarna een uitkomst. Dit eilandje ligt namelijk slechts 25 minuten met de boot vanaf Slussen en is perfect om een (mid)dagje te ontsnappen uit Stockholm.

Fjäderholmarna zal je niet de ongerepte natuur bieden waar veel andere eilanden in de archipel wel bekend om staan. Daarentegen heb je op het eiland de mogelijkheid om op een terrasje van de voorbijvarende boten te genieten, te zwemmen, traditionele ambachten te ontdekken of te picknicken.

fjaderholmarna
Bij mooi weer zijn er meerdere bars waar je buiten van je drankje, lunch of diner kunt genieten. Een aanrader is Röda Villan, een restaurant en bar dat tussen de rotspartijen van het eiland meerdere kleine terrasjes heeft gecreëerd. Röda Villan serveert naast koffie en thee ook lunch en avondgerechten.

Op Fjäderholmarna zijn er verschillende ateliers waar oude ambachten tentoon worden gesteld. Zo heeft het eiland een traditionele glasblazerij, textieldrukkerij en is er een pottenbakkerij te vinden. Kijk voor de openingstijden van alle ambachtshuisjes op de website van het eiland.

Zwemmen met de radiotoren van Stockholm op de achtergrond
Zwemmen met de radiotoren van Stockholm op de achtergrond

Daarnaast lenen de rotsen en de grasvelden van Fjäderholmarna zich uiteraard ook prima voor een zomerse picknick. Bij de rotsen op het westelijke gedeelde van het eiland is een aangewezen plek om te barbecuen. Er zijn genoeg plaatsen op het eiland waar een duik in de Baltische zee genomen kan worden.

Overtuigd om Fjäderholmarna te bezoeken tijdens je eerstvolgende (zomer)reis naar Stockholm? Er zijn verschillende mogelijkheden  om op het eiland te geraken, persoonlijk neem ik altijd de boot vanaf Slussen med Fjäderholmslinjen. Deze rederij brengt je binnen een half uur met de boot naar het eiland, retourtjes kosten 130 kronen. De eerste boot vertrekt dagelijks om 10.00 vanaf Slussen en de laatste boot vanaf Fjäderholmarna brengt je om 23.30 weer naar de Stockholmse binnenstad.
Tags

Anthony

Anthony Bokslag is de oprichter van Stockholmblog. Anthony woont sinds maart 2012 in Stockholm. Sindsdien schrijft hij op Stockholmblog.nl over zijn tips voor een vakantie of leven in de Zweedse hoofdstad.

Related Articles

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close